TuInspiratie! Een biodiverse tuin...

Natuurlijke tuin

We zijn met zijn allen op zoek naar wilde, onaangeroerde plekjes in de natuur. Ze spreken tot de verbeelding en we genieten als we tijdens een wandeling of op vakantie zulke plaatsen tegenkomen. Anderzijds vinden we het heel moeilijk om de natuur zijn gang te laten gaan in onze eigen tuinen. We kunnen moeilijk afstappen van het idee van een grote eentonige grasmat, omringd met goed onderhouden plantenborders en strakke hagen. 
We kunnen het onszelf echter zoveel gemakkelijker maken. Indien we het meer zouden aandurven om stukken tuin ‘terug te geven’ aan de natuur, zouden we prachtige resultaten bekomen.

Dit wil niet zeggen dat we de volledige tuin moeten laten verwilderen. We spreken hier over stukken van de tuin, met als bijkomend voordeel dat ze bijna geen onderhoud vragen. Een gevolg is een herstel van het natuurlijk evenwicht, waardoor dieren zich beter thuis voelen en kunnen overleven. 

 

Biodiversiteit

Vandaag de dag lokken woorden als biodiversiteit, klimaat en ecologie vele meningen en reacties uit. Ook onze passie voor de tuin gaat verder dan het snoeien van hagen en het creëren van een mooi project. Wij streven naar meer! We willen mensen adviseren en ondersteunen in het zoeken van een evenwicht in de tuin. Hoe kan er gezorgd worden voor meer biodiversiteit, maar kan toch worden voldaan aan de eigen wensen?   

Naast de verwildering van bepaalde stukken in de tuin, wordt ook gestreefd naar een verscheidenheid van planten. Deze planten dienen aangepast te zijn aan de tuin, maar ook aan de omgeving. Een doordachte plantenkeuze zal zorgen voor een optimaal eindresultaat. Onze taak hierin is om te zoeken naar een verzoening tussen mens, dier en natuur.