TuInspiratie! Herfst in de tuin.

Voor vele tuinliefhebbers breekt het mooiste seizoen weer aan. Aardse geuren, uitgesproken kleuren en een zachte nazomerzon die ons omringt met een warme gloed.
Een uitstekend moment om in de tuin te kunnen genieten.

Vele planten krijgen een magische transformatie in de herfst. Prachtige verkleuringen hullen de tuin in een nieuw jasje. 
Een breed palet aan kleuren wordt zichtbaar, gaande van goudkleurige grassen, over allerlei tinten van groen naar warme oranje tot dieprood verkleurde bladeren.

Bladeren die vallen op de gazon, geven een mooi zicht, maar slechts voor even. Op die plaatsen krijgt het gras geen licht en sterft het af onder de bladeren.
Vergeet dus niet de bladeren van het gazon te verwijderen.

Het bladafval kan gemakkelijk weer gebruikt worden in de tuin. Breng het aan onder struiken en heesters. Zij halen hier een heel jaar voordeel uit. Tijdens de winter worden de wortels beschermd tegen de vrieskou. Het bladerdek is organisch materiaal dat na afbraak terugkeert naar de bodem en stelselmatig voeding geeft aan de planten. Door het jaar na jaar afdekken van de bodem, blijft de vochtigheid beter op peil in de zomermaanden. 

Laat die barbecue nog maar even staan en berg de tuinmeubels nog niet op. Want rond een vuurtje in de tuin of in de herfstzon is het momenteel nog ideaal vertoeven!